Perfekt present till era föräldrar eller mor/far-föräldrar som avskyr datorer!

Tillbaka       Gå till  Startsidan   Senast uppdaterad:  2010-04-02

Gävledraget rekommenderar:

Hej kära ungdomar!

Denna sida är enbart avsedd för er. När man är i er ålder är man i regel helt ointresserad av de gamla historierna, det var åtminstone jag. Det finns så mycket mer som är spännande i nuet och så skall det också absolut vara.

När man blir äldre däremot (även om det för er låter oändligt långt borta) förändras ofta i regel våra intressen och man tittar mer och mer tillbaka i tiden. Förhoppningsvis blir även ni mycket friska gamlingar och då kanske ni uppskattar på ett helt annat sätt att information finns på internet. Till skillnad från dagens gamlingar i denna generation har ni också datorvana vilket är en oerhört stor fördel. Ni kan då blixtsnabbt hitta på nätet det ni vill läsa om och kanske även hittar detta forum som innehåller Gävles gamla historia. Det är faktiskt ni som i framtiden är min egen målgrupp och som jag själv jobbar åt rent ideellt, jag vill att ni skall ha tillgång till era rötter.

Varför skriver jag detta redan nu då? Jo, ni har troligen föräldrar och kanske rentav mor/far-föräldrar som idag tycker om att läsa om gamla tider och som säkert avskyr datorer. Vill ni då komma med en uppskattad present så köp  Jan Sterners bok "Tvåtusen år i Gävlebygden" till dem. Den är i mitt tycker oerhört bra och framförallt mycket lättläst och den handlar om en oerhört lång tidsperiod.

Mina utdrag här på nätet är enbart en bråkdel av bokens totala innehåll. Vem vet, ni kanske har intresse av den även för er egen del?

  Jag känner inte denna författare och har personligen ingen som helst vinst eller anledning till att rekommendera denna bok. Den är bara i mitt tycke så otroligt bra och jag tror ni kommer att hitta en mycket uppskattad julklapp eller födelsedagspresent.

Ni kan antingen köpa den på länsbiblioteket eller på länsmuseet eller beställa den på nätet enligt nedan.

Hälsningar,

Lisse-Lotte Danielson

2010-04-02

 

http://www.bokborsen.se/Jan+Sterner-bok-till-salu-6662521_1_538001.htm        ca 160 kr

 

http://www.bokia.se/bok/9789197360814/tvatusen-ar-i-gavlebygden-en-historisk-kulturell-och-spraklig-resa-fran-jarnaldern-till-plastaldern-jan-sterner/            ca 209

 

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197360813   ca 213 kr

 

http://www.stigfinnaren.nu/text4.html   ca 300 kr

Tillbaka